Meniu Principal

280.000 de metri pătrați de teren vor fi atribuiți tinerilor din Deva

Peste 1.100 de familii de tineri din Deva vor putea să-și construiască o casă pe terenul pus la dispoziție, gratuit, de Primărie

 Am semnat astăzi preluarea de la Ministerul Apărării Naționale a amplasamentului Poligon-Dealul Paiului (fostul Poligon al Armatei – zona Archia), în urma aprobării prin Hotărâre de Guvern a transferului de teren de la Ministerului Apărării Naționale (MapN) la Primăria Municipiului Deva.

Este vorba de 280.000 de metri pătrați de teren care va fi atribuit conform Legii nr. 15/2003, tinerilor din Deva, cu vârsta între 18 și 35 de ani, pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în ordinea în care au depus cererile și cu respectarea criteriilor și a condițiilor prevăzute de lege.

Următorul pas pe care îl vom face este aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care să configurăm rețelele de utilități, să parcelăm terenul și apoi să il atribuim tinerilor și să semnăm cu aceștia contractele de atribuire.

Până în prezent avem peste 1.100 de tineri, cu domiciliul în Deva, care au solicitat teren gratuit pentru construirea unei locuințe.

 

Tinerii sunt viitorul comunității noastre și trebuie să îi sprijinim cu tot ceea ce putem pentru ca ei să își întemeieze o familie și să aleagă să rămână acasă, la Deva!

 

Mă bucur că în acest mandat am reușit să duc la îndeplinire această dorință a devenilor.

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva