Meniu Principal

Skate Park-ul din Deva și-a deschis porțile pentru amatorii de senzații tari

Primăria Municipiului Deva și Biroul Administrare Baze Sportive și de Agrement a pregătit Skate Park-ul pentru iubitorii de sporturi extreme. Primul eveniment oficial – URBAN 4X, ediția a treia, va avea loc duminică, 3 iunie 2018, între orele 10:00–15:00. Acțiunea este dedicată iubitorilor de skateboard, role, biciclete și trotinete.

Zona Skate Park-ului a fost igienizată, ecologizată, iarba de pe margini a fost tunsă. Băncile au fost reparate și vopsite, iar platformele betonate au fost curățate și aranjate pentru a putea fi folosite în siguranță.  Pentru un acces mai facil în incintă, administratorii au mai montat o poartă de acces în zona gardului dinspre supermarketul din apropiere. Park-ul este dotat cu mobilier urban, instalație de nocturnă, cișmea cu apă potabilă și este împrejmuit cu gard din plasă de sârmă.

Skate Park-ul este destinat copiilor, tinerilor, dar și adulților pasionați de sporturi extreme. Componentele sale cu design modern au fost dimensionate diferit, pentru diverse elemente de dificultate. Skate Parkul poate fi folosit pentru următoarele tipuri de activități sportive: patine cu role, role inline, skateboard, biciclete  BMX și MTB (biciclete Mountain Bike), cu modificările necesare.

Regulamentul de acces și utilizare este afișat în incintă. Celor care folosesc skate park-ul, Primăria le recomandă să poarte echipament special adecvat și în stare de optimă funcționare pentru a evita accidentările. Casca, cotierele, genunchierele și palmarele sunt obligatorii pe toată durata practicării activităților sportive în incinta skate park-ului.

Practicarea sportului în perimetrul park-ului se face pe proprie răspundere sau cu acordul părintelui/tutorelui, iar orice vătămare/accidentare este considerată vina exclusivă a practicantului.

Este interzis consumul de alcool sau alimente precum și intrarea persoanelor aflate în stare de ebrietate care pot influența capacitățile motorii si/sau cognitive.

Curătenia trebuie păstrată în incinta park-ului și împrejurimi. Orice abatere de la regulament trebuie semnalată autorităților.

Skate Park-ul este situat la intersecția străzii Dorobanți cu strada Depozitelor și este deschis între orele 10.00-21.00.

Acesta a fost inaugurat oficial în toamna anului 2015, a fost realizat cu fonduri de la bugetul local și se întinde pe o suprafață de peste 800 de metri pătrați.« (Stirea anterioara)