Meniu Principal

Senatorul Resmeriță: Ce așteptări pot să am de la Eusebiu Durbacă?

Invitat la postul local de televiziune, Mondo TV, senatorul Cristian Resmeriță a criticat politizarea făcută de liberali la Complexul Energetic Valea Jiului. De asemenea senatorul și-a exprimat neîncrederea în capacitatea directorului general, Eusebiu Durbacă de a conduce acest complex.

Senatorul și-a argumentat această poziție motivând că, Durbacă care conducea mina Livezeni în urmă cu patru ani, n-a fost interesat să pună la lucru un complex mecanizat de la mina Lupeni transferat la mina Livezeni, utilajul ajungând un morman de fier vechi.

“Domnul Cristian Roșu a fost administrator special la Compelxul Energetic Hunedoara, de aproximativ patru ani, domnul Durbacă a fost director la mina Livezi, nu știu câți ani dar oricum, foarte mulți ani. În urmă cu patru ani, de la mina Lupeni a fost scos un complex mecanizat. Singura investiție importantă făcută în mineritul din Valea Jiului în ultimii ani( 2007, n.r). Acum patru ani, complexul mecanizat care funcționa la mina Lupeni și dădea cărbune este scos și adus la mina Livezeni. Acest complex mecanizat, m-am interesat, dădea 250 de tone de cărbune pe un schimb. În patru schimburi scotea 1.000 de tone de cărbune, compania nu mai dă astăzi 1.000 de tone! Deci, acest complex mecanizat este scos de la Lupeni și dus la mina Livezeni din dorința de a mecaniza această mină și de a crește producția. Ca să fim corecți, mina Lupeni se afla în proces de închidere, mina Livezeni era considerată viabilă. Deci, atenție, acest complex mecanizat se află de patru ani la mina Livezeni! Știți unde este acest complex mecanizat care funcționa la mina Lupeni și dădea 1.000 de tone de cărbune pe zi? Deci, complexul mecanizat de la mina Lupeni care a fost scos de administrația liberală cu domnul Roșu în frunte, zace de patru ani în curtea exploatării miniere Livezeni. Cei de la Livezeni trebuiau să ia acest complex mecanizat și să-l introducă în subteran. Cine a fost director în ultimii patru ani la mina Livezeni? Exact, domnul Durbacă cel care a fost promovat în poziția de director general (în cadrul  Complexului Energetic Valea Jiului, n.r)”, a spus Resemeriță în cadrul emisiunii.

Eusebiu Durbacă promovat în funcție de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi

“Dacă un director de exploatare, nu contează cum îl cheamă, are un astfel de utilaj în curte de patru ani și nu reușește să-l pună să muncească, îi întreb pe telespectatori: Ce așteptări pot să am eu de la acest om (Eusebiu Durbacă, n.r) care este promovat politic de primarul de la Petroșani? “, s- a întrebat retoric senatorul.

Imaginile cu utilajul mecanizat care după ce a zăcut patru ani în curtea minei Livezeni a ajuns un morman de fier vechi: