Meniu Principal

Schimbarea structurală și revitalizarea Văii Jiului în era post-minerit

Am dat curs invitației directorului general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK Romania), Sebastian Metz, de a participa în calitate de invitat de onoare la conferința care a reunit reprezentanți ai autorităților locale și regionale, ai asociațiilor de specialitate și ai mediului de afaceri pentru a discuta despre produsele, tehnologiile și serviciile care pot sprijini comunitățile din regiunile monoindustriale și post-miniere.
Revitalizarea socială și economică a Văii Jiului, precum și reconversia profesională joacă un rol semnificativ în procesul de dezvoltare a regiunii și consider că în orice acțiune pe care ne-o asumăm pentru Valea Jiului este necesar ca prioritatea să fie omul, îmbunătățirea vieții de zi cu zi a locuitorilor din cele 6 localități ale regiunii, iar atingerea acestui deziderat este posibilă doar prin acțiunile comune ale autorităților locale, județene și naționale, împreună cu mediul de afaceri din zonă și cu mediul de afaceri european.
Astăzi, în prezența Excelenței Sale, Regina Lochner, Consulul Republicii Federale Germane la Timișoara, au fost prezentate modelele de bună practică implementate cu succes de către statul german, precum și ofertele companiilor germane pentru extinderea și diversificarea acestui proces.
Delegația germană se va deplasa mâine în Valea Jiului, iar noile conexiuni create reprezintă o oportunitate care trebuie fructificată în viitorul apropiat. În calitate de prefect al județului Hunedoara voi asigura sprijinul instituțional și voi depune toate diligențele necesare pentru transformarea durabilă a Văii Jiului.