Meniu Principal

RAPORTUL COMISIEI ECONOMICE A SENATULUI

PSD este preocupat de situația critică de pe piața energiei și susține orice măsura sustenabila care va conduce la creșterea producției! Doar așa prețul poate scădea! România poate avea mai multă energie dacă vor funcționa la capacitate maximă atât grupurile energetice de la Complexul Energetic Oltenia cât și cele de la Complexul Energetic Hunedoara. Acest lucru este deplin posibil. Din partea Comisiei Economice a Senatului, președintele acestei comisii, senatorul Daniel Zamfir, îi informează pe președintele României, premierul Ciucă și președintele Camerei Deputaților care este situația din teren și care ar putea fi soluțiile benefice: menținerea cărbunelui în mixul energetic al țării.
o La CE Hunedoara s-a constatat că este nevoie de investiții de aproximativ 25 de milioane de euro pentru modernizarea exploatărilor de cărbune astfel încât termocentrala de la Paroșeni să funcționeze la capacitate maximă, nu doar două zile pe săptămână cum se întâmplă în prezent.
o Extinderea capacității de producție de energie pe bază de cărbune este impusă și de necesitatea de a acoperi necesarul național până la punerea în funcțiune a centralelor nucleare 3 și 4 de Cernavodă – 1400 MWH – parte a angajamentelor privind decarbonizarea și tranziția la energia verde, fără periclitarea siguranței energetice a țării.
o Soluția generală.
Pasul 1, ajustarea corespunzătoate a PNRR pe componenta Energie.
Pasul 2, modificarea în consecință a prevederilor legislației interne și angajarea investițiilor necesare.
Viorel Sălan, senator PSD


(Stirea urmatoare) »