Meniu Principal

Radu Budae: Continuă modernizarea Ambulatoriului de specialitate din Hunedoara

În ultimele două luni, în spitalul municipal din Hunedoara au avut acces la tratament doar persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Singurul loc în care hunedorenii au mai putut beneficia de servicii medicale gratuite a rămas Ambulatoriul de specialitate, cunoscut de hunedoreni ca „policlinica”, a menționat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

„Faptul că spitalul din Hunedoara a fost transformat în spital COVID a dat peste cap planurile pacienților, fără discuție. Ca să nu le îngrădim accesul la servicii de sănătate, am început lucrările de la etajul al doilea al ambulatoriului, permițând ca serviciile medicale să se desfășoare în continuare la etajul 1. În acest moment, lucrările la ultimul etaj al ambulatoriului sunt în desfășurare, urmând ca atunci când vor fi gata, să coborâm la etajul 1, parter și subsol”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Lucrările presupun înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice, reparații interioare și compartimentări. Administrația spitalului speră ca lucrările interioare să fie gata în primăvara acestui an, iar atunci când vremea o va permite, vor fi reluate lucrările la exterior, inclusiv acoperișul clădirii.

„Modernizarea serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante și reabilitarea spațiilor aferente ambulatoriului integrat Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara” este un proiect amplu, în valoare de peste 11 milioane de lei (2.270.000 euro), a cărui finanțare provine din fonduri europene și fonduri locale.

 « (Stirea anterioara)