Meniu Principal

Cantitatea de vaccinuri disponibilă pentru România va creşte în timp

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, s-a vaccinat împotriva COVID-19, în cea de-a doua etapă a campaniei, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”.

 Ludovic Orban: ”Am luat decizia de a mă vaccina, în special cu obiectivul de a arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin, că nu există niciun risc în procesul de vaccinare. Vaccinarea cetăţenilor români reprezintă singura cale pentru a reveni la o viaţă normală și pentru a putea relua procesul de creştere economică. Cred că această campanie de vaccinare este fundamentală pentru evoluţia ulterioară a societăţii româneşti şi a economiei.

Apreciez solidaritatea în abordarea campaniei de vaccinare la nivel european. Comisia Europeană s-a implicat extrem de serios pentru a susţine procesul de vaccinare în toate ţările Uniunii Europene. Deja există două vaccinuri aprobate, cantitatea de vaccinuri disponibilă pentru România va creşte în timp. De asemenea, capacitatea, infrastructura, logistica necesară va permite vaccinarea unui număr din ce în ce mai mare de cetăţeni români astfel încât într-un timp cât mai scurt să reuşim să învingem pandemia.”