Meniu Principal

PSD – proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație

PSD a depus, ieri, în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, până la finalul anului 2020.

În această luptă contracronometru, este nevoie de măsuri clare, ferme și curajoase. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, spune Ilie Toma – deputat PSD.

Măsura ar fi valabilă pentru creditele bancare contractate până pe 19 martie inclusiv

„Parlamentarii Partidului Social Democrat au depus, joi, în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Măsura este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ”, anunță social-democrații, într-un comunicat de presă remis Ziare.com.

Partidul condus de Marcel Ciolacu mai transmite că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei „sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației”.

„Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă sovăială și o lipsă totală de reacție rapidă.

Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat Ciolacu, citat în comunicat.