Meniu Principal

Proiecte concrete pentru punerea în valoare economică și turistică a întregului areal al Retezatului

Ieri, în comuna Sălașu de Sus, a avut loc ședința de constituire a „Comitetului de Masiv pentru grupa de munți RETEZAT”, întâlnire organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenția Națională a Zonei Montane, cu sprijinul autorităților locale și județene.

Membru al acestui for, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, l-a propus pentru funcția de președinte al Comitetului de Masiv RETEZAT pe hunedoreanul Ovidiu Bodean, om al muntelui, șeful Serviciului Județean Hunedoara – Salvamont, care, în urma votului, a fost ales în unanimitate. Vicepreședinte a fost ales Cenușe Claudiu, director în Consiliul Județean Mehedinți.

De asemenea, Călin Petru Marian le-a făcut invitaților sosiți din județele Gorj, Caraș – Severin și Mehedinți, o prezentare succintă a zonei munților Retezat, atât din punct de vedere social, cultural sau economic dar și referitoare la potențialul turistic al arealului.

Comitetul de masiv al munților Retezat are o serie de atribuții și responsabilități în ceea ce privește formularea de propuneri a politicilor publice și strategiilor la nivelul grupei de munți, iar comitetul nou constituit va avea proiecte concrete pentru punerea în valoare economică și turistică a întregului areal al Retezatului. La reuniunea de la Sălașu de Sus au participat Aurel Simion – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Veronica Țaran Baciu, director general al Agenției Naționale a Zonei Montane, Alin Țambă, vicepreședinte al consiliului Județean Hunedoara, Ioan Vlad, primarul comunei Sălașu de Sus, dar și reprezentanți ai instituțiilor, organizațiilor și asociaților a căror activitate este strâns legată de zona montană.