Meniu Principal

Profesionalism și implicare la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara

Pentru o mai bună comunicare cu cetăţenii,  Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara face o campanie de promovare în mediul online a medicilor care activează în cadrul acestei unităţi sanitare

 Dr. Alina Tănase: Mi-a plăcut neurologia și nu pot spune că am ajuns neurolog chiar printr-o întâmplare”

Doamna dr. Alina Tănase este o persoană foarte calmă și este hunedoreancă de 11 ani. De loc este din Făgăraș, un oraș la fel de frumos și de liniștit ca Hunedoara, iar studiile le-a făcut în Târgu Mureș – facultatea și în Cluj-Napoca – rezidențiatul. Este căsătorită și are un băiat de 7 ani.

Atât în cazul orașului în care trăiește, cât și în cazul specialității (neurologie), Alina Tănase spune că nu le-a ales ea pe ele, ci invers. A venit la Hunedoara pentru că aici era un post disponibil și lucrează în Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” încă dinainte de renovarea spitalului. „Când am venit prima dată în Hunedoara, trecând pe lângă clădirile combinatului care încă nu fuseseră dărâmate, m-am cam speriat, dar până la urmă toate s-au dovedit a fi în regulă: orașul, spitalul, colectivul”.

„Posturile au fost repartizate în funcție de medii. Mi-a plăcut neurologia și nu pot spune că am ajuns neurolog chiar printr-o întâmplare. Este o specialitate grea, avem mulți pacienți grav bolnavi, iar recuperarea acestora este foarte dificilă”.  Majoritatea pacienților cu afecțiuni neurologice sunt vârstnici. Din păcate, după ce trece de faza acută, care se tratează în secția de Neurologie, pacientul are de parcurs un drum lung și anevoios către recuperare.

Dr. Alexandru Duță: „Ne place ceea ce facem și facem cu plăcere, chiar dacă avem cazuri din ce în ce mai grave”

Dr. Duță este brădean și a studiat Medicina în Timișoara, sub coordonarea domnului profesor dr. Dorel Săndesc – și nu este primul medic tânăr care vorbește frumos despre mentorul anesteziștilor de la Timișoara. Numai cuvinte frumoase auzim și despre șeful secției Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) din spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, dr. Florin Ilie: „Doctorul Ilie e super OK și m-a primit cu căldură aici, în familia lui numeroasă, pe Terapie.

Suntem o echipă de șase medici, unii suntem chiar colegi de generație și ne înțelegem foarte bine, iar asta contează foarte mult într-o echipă”. Alexandru Duță a intrat în această familie în urmă cu câteva luni.

„Ne place ceea ce facem și facem cu plăcere, chiar dacă avem cazuri din ce în ce mai grave, pacienți din ce în ce mai suferinzi, cu patologie complexă. De cele mai multe ori, sunt necesare consulturi interdisciplinare, te poți lovi de diverse probleme pe care le are pacientul”.  Ca medic pe ATI, ai o meserie solicitantă. „Noi, anesteziștii, suntem cei mai «vânați» din tot spitalul. Majoritatea pacienților necesită suport ventilator și atunci trebuie să intervenim. Bineînțeles, suntem solicitați și la UPU (Unitatea de Primire Urgențe), facem și anestezii. La ATI nu apuci să te plictisești, ai o muncă activă, îți pui creierul la contribuție în fiecare zi ”.

Dr. Ovidiu Vonica: “Spitalul este OK și există interes pentru dotarea sa cu aparatura necesară ca să ne practicăm meseria”

„Am fost printre primii din generația mea care au venit aici, la Hunedoara. Sincer, atunci părea o soluție intermediară, dar în timp s-a dovedit o alegere bună. Spitalul este OK și există interes pentru dotarea sa cu aparatura necesară ca să ne practicăm meseria”.

„Eu sunt singurul pe specialitatea mea și pot spune că în mare, aproape toate cazurile se rezolvă local, mai puțin cele care intră în categoria altor specialități, respectiv neurochirurgia sau chirurgia toracică. Pentru cazurile de o gravitate deosebită sau care necesită investigații pe care la anumite categorii de vârstă nu le putem face aici (de exemplu, la copiii foarte mici) colaborăm cu clinica din Timișoara”.

Dr. Ovidiu Vonica are pacienți din tot județul. Spune că poate opera sugari, copii și adolescenți cu patologie malformativă, traumatică, inflamatorie și tumorală abdominală, urologică, maxilo-facială și a membrelor.

Acum, că au în sfârșit salariile mărite, plecarea în străinătate nu mai reprezintă o motivație absolută pentru medicii români. Cu toate acestea, este importantă dezvoltarea competențelor și supraspecializărilor fiecăruia în centre din țară și din afara țării, de aceea medicii participă la diverse workshop-uri, conferințe pentru a se ralia actualităților medicale. Este, bineînțeles, și cazul medicului Ovidiu Vonica.

În privința planurilor de viitor, dr. Vonica spune că și-ar dori dezvoltarea chirurgiei și urologiei endoscopice, aceasta din urmă fiind chiar o patologie de nișă; chirurgia laparoscopică se poate dezvolta și se va gândi serios la asta după ce va termina cea de-a doua specializare, în câțiva ani.

Medicii de la spitalul hunedorean îşi propun să îmbunătățească sănătatea pacienților

“La spital, prin intermediul unei echipe de angajați profesioniști, plini de compasiune și dedicați, ne propunem să îmbunătățim sănătatea pacienților nostri, încrederea în sine și calitatea generală a vieții. Medicii nostri fac tot posibilul pentru a face din vizitele la medic experienţe pozitive, să ofere un mediu orientat spre pacient, care include profesionalism, confort şi încredere”, a declarat  Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

Maria Hogman

 



« (Stirea anterioara)