Meniu Principal

Poziția PNL este clară și fermă: ne opunem oricăror majorări de taxe

Am văzut că propaganda PSD încearcă să răstălmăcească argumentele mele și ale colegilor mei. Românii merită să știe adevărul:
  •  Suprataxarea marilor companii, propusă de PSD, se va regăsi în prețurile plătite de consumatori. Doar un exemplu. O firmă românească de produse lactate va fi taxată cu 1% pe cifra de afaceri, iar taxa se va aplica și supermarketurilor care vând produsele acestei firme. Simpla parcurgere a listei companiilor care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro le-ar demonstra celor de la PSD că multe dintre acestea activează în sectoare care furnizează produse de bază.
  • Printre firmele care sunt vizate de propunerea PSD se numără multe firme cu capital românesc (Altex, Albalact, Dedeman, EMag, RCS-RDS, etc) sau cu capital mixt. Liderii PSD pretind, în mod mincinos, că propun o lege care vizează doar firmele multinaționale.
  •  Dacă liderii PSD sunt preocupați de taxarea muncii, îi invit să voteze, în Parlamentul României, propunerea PNL de reducere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură prin care creștem veniturile tuturor românilor. Vor beneficia atât angajații din mediul privat, cât angajații la stat, fără a afecta mediul de afaceri.
  •  În mod incorect, PSD echivalează taxa de solidaritate introdusă la nivelul UE pentru companiile energetice cu suprataxa pe care o propune Marcel Ciolacu. Au botezat-o la fel, dar nu este același lucru. UE a introdus o reglementare temporară care vizează companiile care au profituri uriașe în zona energetice. Fondurile urmează să fie folosite pentru sprijinirea cetățenilor UE în perioada crizei energetice.
  •  Atașamentul PSD față de taxa de solidaritate în energie ar fi trebuit să se manifeste prin elaborarea, de către Ministerul Finanațelor, condus de PSD, a unui act normativ care să poată fi aplicat și companiilor străine. PSD a picat tocmai textul aplicării taxei de solidaritate pentru toate companiile.


(Stirea urmatoare) »