Meniu Principal

Poporul român și-a demonstrat solidaritatea cu vecinii noștri ucraineni

Mii de inițiative cetățenești și instituționale au creat canale de sprijin pentru cei care fug de război, fiind o dovadă că, în vremuri tulburi, lumea poate conta pe România.

Consiliul Judetean Hunedoara s-a implicat, de asemenea, și a elaborat un plan de măsuri pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni care intră, în aceste zile, în România. CJH va centraliza toate spațiile de cazare pe care persoanele fizice și juridice le pot pune la dispoziția refugiaților.

Dacă dispuneți de astfe de spații la nivelul județului Hunedoara, puteți transmite informațiile respective prin următoarele mijloace:

  • Prin e-mail: cabinet.presedinte@cjhunedoara.ro;
  • Prin telefon: 0728 525 504 sau 0772 205 787;
  • Prin intermediul rețelei Facebook pe pagina oficială a Consiliului Județean Hunedoara.

Pe lângă sprijinul financiar oferit și centralizarea spațiilor de cazare disponibile pentru refugiați, Consiliul Județean Hunedoara va trimite în județul Tulcea, la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea:

  •  Două corturi de campanie cu o capacitate totală de aproximativ 80 de locuri, dotate cu paturi, pături, lenjerii, sisteme de încălzire, pentru cazarea temporară a refugiaților;
  • Patru ambulanțe de prim ajutor cu 8 paramedici, aparținând Asociației SALVITAL Hunedoara a cărei activitate este finanțată de CJ Hunedoara, pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale.
  • Două autocare pentru transportul refugiaților de la punctul de frontieră spre spațiile de cazare.

𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗳𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁 𝗰𝗮 𝗿𝗲𝘀𝘂𝗿𝘀𝗲𝗹𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝗲 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗿𝗯𝘂𝗶𝘁𝗲 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁, 𝘀𝗮̆ 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴𝗮̆ 𝗮𝗰𝗼𝗹𝗼 𝘂𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗶̂𝗻 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲. Pentru acest lucru este nevoie de o gestionare centralizată. Guvernul României a lansat o platformă de coordonare integrată şi în timp real a măsurilor şi iniţiativelor de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina. Instituțiile guvernamentale își coordonează acțiunile cu societatea civilă și organizațiile naționale și internaționale.

𝗣𝘂𝘁𝗲𝘁̦𝗶 𝗮𝗰𝗰𝗲𝘀𝗮 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝗮𝗶𝗰𝗶: www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult

𝗣𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗳𝗶𝘇𝗶𝗰𝗲, 𝗷𝘂𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰𝗲 𝘀̦𝗶 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰 𝘀𝗮̆ 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮̆ 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗲 𝘂𝗺𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮𝗿𝗮̆ 𝗽𝗼𝘁 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘁𝗮 𝗰𝗵𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗶𝗰𝗶: shorturl.at/yP146

 Natalia Intotero, Deputat PSD