Meniu Principal

Paroșeniul funcționează pe principiul loteriei. Eusebiu Durbacă a brevetat loto 5 din 31

De câteva zile, mai marii Complexului Energetic Valea Jiului(CEVJ) încearcă să ne convingă că funcționarea vreme de cinci zile a Termocentralei Paroșeni ar fi o inovație în domeniul energetic cu rezultate de top în obținerea de venituri. Astfel, suntem informați pe canalele media că în numai o zi de funcționare (una bună de tot) din cele cinci aflate în media lunară a calendarului în care Paroșeniul poate furniza energie în sistem, s-a vândut energie de aproximativ 200.000 de euro. A fost prețul bun pe piață ne liniștesc cei din CEVJ, iar Durbacă, directorul general i-a dat cu cheia la fix… termocentralei.

Se vede lumina de la capătul tunelului ne anunța ministrul Energiei, Sebastian Burduja așa pe la început de octombrie. Așa o fi…dar ne cam arde la buzunare, luminița!

 Pentru trei luni de funcționare(octombrie-decembrie) Complexul Energetic Valea Jiului înghite de la bugetul statului 14 milioane de euro. Aceasta a fost suma alocată de Guvern în luna octombrie la înființarea noului complex energetic. Anul viitor această “gaură neagră” va înghiți încă 70 de milioane de euro.

Puși în fața acestor evidențe, cetățenilor din Valea Jiului li se vând „gogoși” de către noua conducere CEVJ, care vântură în scop propagandistic cele 200.000 de euro obținute într-o zi ca și cum ar fi o mare realizare. Interesant ar fi fost dacă directorul general, Eusebiu Durbacă ne-ar fi spus și cât ne costă o zi de funcționare a Termocentralei Paroșeni sau cele 25 de zile de nefuncționare. Asta doar așa, decât să nu ne ia de proști.