Meniu Principal

Natalia Intotero: Spunem nu austerității – Trebuie să repornim România

PSD este primul partid care vine în sprijinul cetățenilor cu o relansare serioasă, cu măsuri ferme și clare

Mai sunt doar câteva zile până la ridicarea stării de urgență și nici până astăzi, Guvernul Orban nu a prezentat un plan de relansare economică pentru țară.

Din nou, PSD este primul partid care vine în sprijinul cetățenilor cu o relansare serioasă, cu măsuri ferme și clare, care să protejeze veniturile oamenilor și care să dea încredere antreprenorilor.

Relansare, nu revigorare, domnule Iohannis! Guvernați, nu mimați, domnule Orban!

Trebuie să eliminăm îndatorarea excesivă ca să menținem puterea de cumpărare

PNL și Iohannis vorbesc deja de austeritate. Noi vrem repornirea economiei, nu austeritate! Trebuie să creștem consumul, dar nu stimulandu-i pe oameni să ia credite, ci eliminând supra-îndatorarea! Legea dării în plată și cea a plafonării dobânzilor sunt două lucruri deja făcute în acest sens.
PSD a inițiat și a finalizat rapid dezbaterea și adoptarea unor prevederi legale utile care să vină cu adevărat în ajutorul tuturor cetățenilor, dar și a firmelor care au mari probleme în această perioadă.

Tragerile de timp cu premeditare, refuzul de a promulga legile imediat ce au fost adoptate de Parlament, retrimiterea unor proiecte în Parlament, sunt gesturi făcute de actuala guvernare doar din egoism și orgoliu, pentru a nu recunoaște că cei care vin cu adevărat în sprijinul populației sunt de la PSD.

Pachet de măsuri ce poate fi finanțat 50 la sută din fonduri interne și 50 la sută din fonduri europene

Avem un pachet cu 28 de măsuri care va asigura repornirea imediată a activității economice pentru sectoarele cele mai afectate de criza COVID, sectoare ce reprezintă peste 45 de miliarde de euro.

Sunt măsuri șoc de susținere economică pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri.
Vorbim de 20% din PIB și 1 million de locuri de muncă din Sănătate, Turism, HORECA, Agricultură, Industria Auto sau Electrocasnice. Toate ar începe să funcționeze imediat!

Este un pachet de măsuri ce poate fi finanțat 50 la sută din fonduri interne și 50 la sută din fonduri europene și care va costa mai puțin de 8 la sută din PIB, mult mai puțin decât ceea ce alocă toate statele din jur. Dar sunt măsuri bine direcționate, care sunt menite în primul rând să deblocheze economia, în al doilea rând să stimuleze economia și, nu în ultimul rând, să reducă presiunea fiscală pe o perioadă determinată.

 În timp ce alte state au făcut programe de sprijinire a economiilor în contextul pandemiei, cu alocări de 10-15% din PIB, măsurile guvernului PNL abia dacă ajung la 2% din PIB,