Meniu Principal

MINISTERUL AGRICULTURII A VIRAT PRIMII BANI SPRE BENEFICIARII PROGRAMULUI TOMATA

Ministrul Agriculturii, Petre Daea se ține de cuvânt și face toate demersurile necesare pentru ca fermierii să primească la timp, sau chiar mai devreme decât era prevăzut, plățile din programele de sprijin pentru agricultură. PSD și ministrul Agriculturii susțin astfel eforturile fermierilor care trebuie să facă față, în acest moment, atât scumpirilor pentru combustibil și energie, cât și secetei care a lovit România.
În acest context, Ministerul Agriculturii a virat deja primii bani spre beneficiarii programului Tomata. Legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași au deja banii în cont, iar săptămâna aceasta se vor face plățile către toți beneficiarii care au trimis dosarele și cererile de plată.
În acest an, fermierii beneficiază de o plată de 3.000 de euro/fermă pentru legumele cultivate în Ciclul I și 1.000 de euro pentru cele cultivate în Ciclul II, în spații protejate. Pentru Ciclul I, legumicultorii au termen până pe 30 august să depună la Direcțiile Agricole Județene dovada valorificării cantităților minime, în funcție de culturile pe care le-au avut.
Viorel Sălan, deputat PSD


(Stirea urmatoare) »