Meniu Principal

Ministerul Agriculturii a sesizat Comisia Europeană și a cerut compensații pentru fermierii români

Controlul sanitar al cerealelor destinate consumului uman, provenite din Ucraina sau din alte state, este responsabilitatea ANSVSA, instituție în directa subordine a premierului. Însă Ministerul Agriculturii nu poate rămâne indiferent la această situație, pentru că sunt afectați și consumatorii și fermierii români. De aceea, ministrul Agriculturii a solicitat ANSVSA să-și intensifice controalele asupra produselor care intră pe teritoriul țării noaste, pentru a se asigura că acestea respectă standardele de consum.
Totodată, Ministerul Agriculturii a sesizat Comisia Europeană și a cerut compensații pentru fermierii români afectați de tranzitul mărfurilor provenite din Ucraina.
  • În momentul de față ANSVSA realizează controale, diferența este că aceste controale nu mai au loc în vamă pentru a nu bloca fluxul comercial. Controalele se fac în depozitele în care ajung mărfurile pe culoarul de tranzit deschis pentru Ucraina.
  • Dar având în vedere că unele dintre aceste mărfuri ajung să fie comercializate pe teritoriul României este necesar ca ANSVSA să-și intensifice controalele.