Meniu Principal

Lui Râșteiu i-a căzut Boch-ul în rahat !

Cu ochii pe cucuruzul nemților de la Boch, primarul Simeriei continuă să amăgească locuitorii unui oraș, pentru care nu a făcut nimic vreme de două mandate, că fabrica de mașini de spălat se va construi.

Asta deși nemții au fost cât se poate de conciși într-o declarație care a făcut înconjurul presei locale și naționale. “BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa”, a declarat Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Astfel, epopeea „cârpaciului” Simeriei a luat sfârșit, simerienii rămânând cu poveștile pline de ”eroism” ale unui primar-dezastru, care a sperat până în ultimul moment că această investiție îi va salva cel de-al doilea mandat marcat, asemeni primului mandat, de o incompetență crasă.

Sigur că vina pentru nerealizarea acestei investiții nu-i aparține lui Râșteiu. Însă modul în care a tratat această investiție, ca fiind un succes personal, îi conferă lui Râșteiu statutul de primar-papagal. Mai exact un primar care, de aproape opt ani, repetă la nesfârșit aceleași lozinci cu care-și maschează incompetența. Ba că nu sunt bani, asta în timp ce alții primari atrag zeci de milioane de euro, ba că nu-l ajută guvernul, ba că-i plouă-n gură….

Una peste alta, va fi interesant cum va răspunde Rîșteiu pentru cele 10 miliarde de lei vechi alocate de Guvern pentru mutarea unor conducte de utilități de pe terenul pe care Boch urma să construiască fabrica.

Bani aruncați în vânt peste care, astăzi, crește cucuruzul.

Tiberiu Stroia