Meniu Principal

LEGI IMPORTANTE ADOPTATE ÎN PLENUL CAMEREI DEPUTAȚILOR

Plenul Camerei Deputaților a adoptat azi prin vot final o serie de inițiative legislative. Aș dori să amintesc aici două pe care le apreciez ca fiind relevante.
În primul rând, Proiectul de Lege pentru modificarea art.4 alin.(4) din Ordonanţa Guvernului nr.26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională şi ale persoanelor private de libertate (PL-x 75/2023) – lege ordinară. Obiectul de reglementare îl constituie
acordarea normei de hrană la care au dreptul elevii și studenții din instituțiile militare de învățământ pentru perioada în care aceștia nu sunt prezenți în instituțiile în care învață și din acest motiv nu li se asigură norma de hrană.
Propunerea a fost adoptată cu 259 de voturi „pentru”, 2 voturi „contra” și o abținere.
Camera Deputaților este Cameră decizională.
O altă inițiativă importantă votată azi a fost Proiectul de Lege pentru modificarea art.32 alin.(2) lit.c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x 272/2022) – lege ordinară.
Proiectul oferă posibilitatea firmelor private care se ocupă de mentenanța autostrăzilor să folosească semnalizări cu lumină galbenă pentru vehiculele pe care le folosesc în activitatea lor. Va crește astfel gradul de siguranță pentru angajații care le deservesc.
Propunerea a fost adoptată cu 226 de voturi „pentru”, 46 voturi „contra” și o abținere.
Camera Deputaților este Cameră decizională.
Ilie Toma, deputat PSD


« (Stirea anterioara)