Meniu Principal

La Petrila s-a închis o mină, se deschide un centru de robotică !

Să știți că sunt din ce în ce mai convins că pentru fosta mină Petrila începe o nouă viață! Este o viață de cu o cu totul altă factură, dar una a vremurilor noastre, intensă, interesantă, chiar palpitantă aș putea spune.
Dacă sunteți din Valea Jiului, veniți astăzi la ora 11 la mina Petrila, devenită Exploatarea Culturală Petrila, în Sala compresoarelor, să vedeți roboți în acțiune, în cadrul evenimentului „Hackathon” dedicat cluburilor de robotică de la școlile din județul Hunedoara și nu numai.
Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Hunedoara și Asociația Nație Prin Educație, inițiatoarea competiției de robotică pentru liceeni – BRD First Tech Challenge România, în parteneriat cu Planeta Petrila, Robotics Valley, Primăria orașului Petrila și Primăria municipiului Petroșani.
La eveniment și-au anunțat participarea echipele de robotică AlphaBit (Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani), Wafy (Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila), RobotX și RavenTech (Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara), DecebalTech Jr, Dark Energy (Colegiul Național „Decebal” Deva), precum și echipa Tea Borgs (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg. Jiu).
Exploatarea Culturală Petrila începe să se definească! Sunt mândru de ceea ce se petrece în acest loc, dovadă a deschiderii pe care Consiliul Județean Hunedoara și președintele Laurențiu Nistor o arată față de reconfigurarea turistică și culturală a județului nostru!
Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara