Meniu Principal

Interes pentru oferta locurilor de muncă din județul Hunedoara

Peste 1.100 de locuri de muncă au fost oferite, vineri, de către 174 angajatori din județul Hunedoara, în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

La acțiunile organizate la Deva și Brad, prefectul județului, Călin Petru Marian, a discutat cu reprezentanții firmelor care au nevoie de personal dar și cu hunedorenii aflați în căutarea unui loc de muncă. Subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea au fost prezenți la Deva, respectiv la Petroșani.

A.J.O.F.M. Hunedoara a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, în Deva, Hunedoara, Petroșani, Brad, Hațeg și Orăștie

Ca noutate, în reședința județului a fost amenajate patru standuri pentru orientare în carieră a tinerilor care doresc să studieze pentru a deveni ofițeri sau subofițeri în Ministerul Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie și pompieri) sau în Ministerul Apărării Naționale.

Conform precizărilor oferite de către, Georgeta Angelica Tomuța, director executiv al A.J.O.F.M. Hunedoara, Bursa generală a locurilor de muncă organizată astăzi în județul Hunedoara este una dintre cele mai mari și mai complexe acțiuni de acest fel care au avut loc în ultimii ani.

Potrivit primelor estimări, în cele 6 orașe hunedorene s-au prezentat încă de la primele ore, aproape 4.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau a posibilității de a se recalifica în urma absolvirii cursurilor organizate de către A.J.O.F.M.

Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl constituie creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă.