Meniu Principal

Întâlnire cu reprezentanții ansamblurilor invitate la festivalul organizat la Deva

Primirea delegațiilor ansamblurilor participante la Festivalul Internațional de Folclor „Carpatica” Deva, ediția a XXI-a

Consiliul Județean Hunedoara a fost gazda întâlnirii cu reprezentanții ansamblurilor din țară și străinătate invitate la festivalul organizat de Palatul Copiilor din Deva. Vicepreședintele Ion Bădin i-a întâmpinat pe oaspeți cu un cuvânt de bun venit și le-a vorbit despre frumusețile județului Hunedoara, despre locurile încărcate de istorie și tradiții.

Reprezentanții delegațiilor din Serbia și Macedonia de Nord au vorbit în termeni elogioși despre festivalul de la Deva și despre primirea de care au parte ori de câte ori vin la acest eveniment. La rândul lor, reprezentanții ansamblurilor din România, o parte prezente pentru prima dată la festival, au spus că așteaptă cu emoție zilele de spectacole și că își doresc să revină an de an la acest festival.

Festivalul Carpatica Deva, care este unul itinerat, debutează în această după-amiază, de la ora 17.00, la Deva, cu o paradă a portului popular pe străzile orașului, urmată de un spectacol în Piața Victoriei. Sâmbătă, este programat un spectacol la Hațeg, iar duminică, la Șoimuș, va avea loc festivitate de închidere a festivalului. La ediția din acest an participă ansambluri din Macedonia de Nord, Serbia, Bulgaria, iar din România vor fi prezente ansambluri din județele Arad, Caraș-Severin, Cluj, Iași, Maramureș, Timiș, Hunedoara. Din partea organizatorilor vor participa ansamblurile „Pădureanca” al Palatului Copiilor Deva și „Silvana” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.