Meniu Principal

Întâlnire cu dramaturgul Matei Vișniec

Festivalul ”Unire prin Cultură” al Teatrului de Artă Deva a debutat cu o întâlnire cu Matei Vișniec, unul dintre cei mai mari și cunoscuți dramaturgi români contemporani.

Sosit special din Franța pentru festivalul de la Deva, Matei Vișniec a susținut, ieri după-amiază, o prelegere în fața publicului venit să-l întâlnească și a oferit autografe tuturor celor care i-au achiziționat cărțile.

Seara a continuat cu premiera spectacolului „Regele, bufonul și domnii șobolani” de Matei Vișniec, regia Mihaela Panainte și Jean-Francois D’Hondt. Piesa s-a jucat în prezența autorului, în fața unui numeros public.

Festivalul ”Unire prin Cultură” continuă, până duminică, 15 mai. În fiecare seară, începând de astăzi, sunteți așteptați la reprezentațiile susținute de actorii Teatrului Național Satiricus ”Ion Luca Caragiale” din Chișinău (Republica Moldova), cu care Teatrul de Artă Deva are încheiat un parteneriat artistic.

Instituția teatrală din Chișinău este condusă de Sandu Grecu, regizor de renume care a montat deja câteva piese și la Deva.