Meniu Principal

În plină criză de energie electrică se reduce capacitatea de producție

Este fundamental greșită abordarea ministerului Energiei pentru închiderea centralelor pe cărbune FĂRĂ să pună altceva în loc!

Este criminal ca în plină criză de energie electrică să se reducă capacitatea de producție de energie, alimentând sarabanda scumpirilor, în dauna populației și economiei. Este de neînțeles de ce ministrul Energiei nu ia exemplul atâtor țări din Europa, precum Germania, Austria, Polonia, Grecia, Italia, care redeschid și/sau măresc capacitatea producției de curent electric în centrale pe cărbune, mai ales că reprezentanții Comisiei Europene au permis statelor să-și modifice PNRR-urile în această privință !

PSD împărtășește total îngrijorarea marilor centrale sindicale și sprijină categoric solicitarea acestora adresată premierului privind reevaluarea și modificarea corespunzătoare a OUG privind Legea Decarbonificării.

PSD este adeptul eliminării treptate a combustibililor fosili pentru protejarea mediului dar deciziile trebuie luate cu cap, înțelegând deplin realitatea și ținând cont de interesele naționale, ale consumatorilor casnici și ale economiei.

Soluțiile perfect posibile, pentru care pledează PSD sunt:

 1) Renegocierea componentei energetice a PNRR, lucru deja admis public prin vocea vicepreședintelui Comisiei Europene.

2) Decalarea termenelor de închidere a centralelor pe cărbune. Complexul Energetic Oltenia lucrează deja cu profit consistent, în niciun caz nu mai este valabil argumentul că ar reprezenta o „gaură neagră”.

3) Investiții rapide și susținute în noi capacități ”curate” de producție a energiei electrice.

ESENȚIAL ESTE SĂ NU ÎNCHIDEM FĂRĂ SĂ PUNEM CEVA ÎN LOC, CEL PUȚIN DE CAPACITATE IDENTICĂ !

Viorel Sălan – Deputat PSD« (Stirea anterioara)