Meniu Principal

Ilie Toma: Acasă la Hunedoara

Hunedoara, locul în care progresul și tradiția merg mână în mână

În viețile noastre, totul se schimbă cu o viteză deseori amețitoare și, în mod permanent, trebuie să inventăm noi moduri de a ne organiza timpul, activitățile și viața. Orice drum am parcurge, la un moment dat, simțim nevoia să revenim mereu acasă. „Acasă, la Hunedoara!”, în cazul nostru.

Hunedoara are un spirit viu, strălucitor și se dezvoltă continuu, ceea ce va aduce un progres și va oferi tinerilor o perspectivă de viitor. Hunedoara este și locul, zona, în care progresul și tradiția merg mână în mână. Drept dovadă stă Festivalul Hunedorenilor care îmbină armonios portul, cântecul și jocul popular, festival la care participă un număr mare de hunedoreni lângă care eu sunt alături de fiecare dată.

Costumul popular românesc este identitatea noastră, valoarea cu care ne putem mândri pretutindeni în lume și estetica sa este de neegalat. Cântecul și jocul popular sunt un mijloc important de a transmite moștenirea noastră culturală generațiilor viitoare, „ din tată în fiu”.

Dumnezeu ne-a binecuvântat ca „Acasă, la Hunedoara” și în întreg județul Hunedoara să avem o bogăție de tradiții populare românești, tradiții care vor exista pentru totdeauna și care vor reflecta clar identitatea noastră, indiferent de cum timpul își va pune amprenta asupra a tot ce ne înconjoară.