Meniu Principal

“Groparii” Văii Jiului, prohod la căpătâiul CEH. “Mortul” va fi dus la groapă mai pe la toamnă

După ce l-a livrat poporului pe ION, robotul care îl consilia pe Ciucă, Sebastian Burduja, mai nou ministru pe la Energie, a descins în Valea Jiului. Însoțit de tot alailul penelisto-pesedist, Burduja le-a vorbit minerilor despre viitor. Doar că viitorul minerilor din Valea Jiului, zăcea îngropat la picioarele lor, așteptând să-l „acopere pământul”. Mai pe la toamnă, a promis ministrul Burduja, vor duce CEH-ul la „groapă” urmând ca din propria țărână, CEH-ul să renască într-o nouă entitate. Vestitul Complex Energetic Valea Jiului, o entitate la care Cristian Roșu, administrator special, nășește de mai bine de doi ani. Adică, „aceiași Mărie, dar cu altă pălărie”.

 PSD și PNL, ceartă la căpătâiul „mortului

Anul trecut, senatorul Cristian Resmeriță descindea în Valea Jiului cu o comisie parlamentară care urma să resusciteze „mortul” și să-l întoarcă de la „groapă”. Părea că „mortul” mișcă, așa că deputatul Vetuța Stănescu s-a întrebuințat puțin și a încercat să livreze „mortul viu” sub sigla PNL celor care  credeau în minunea înfăptuită de senatorul Resemeriță. Se făceau investiții, se deschideau abataje noi și ce să vezi, atât Stănescu cât și Resmeriță “stăteau la poartă” așteptând ca noile angajări să se facă conform algoritmului: unul de la PSD, altul de la PNL. Vreo 20 la număr au bifat cei doi parlamentari, care prin discursuri sforăitoare, anunțau angajări în Valea Jiului. Atât s-a putut! Despre investițiile și planurile mărețe trâmbițate de senatorul Resmeriță și deputatul Stănescu n-a mai adus nimeni vorba….

Spuneam atunci în emisiunile de televiziune că totul este o acțiune de imagine din partea senatorului Resmeriță și că în urma acestei manevre politicianiste nu se va întâmpla nimic din ceea ce s-a promis. Și din nou, am avut dreptate.

Complexul Energetic Valea Jiului această gogoașă” la care politicienii mestecă de trei ani, să poată fi înghițită pe nemestecate de electorat

 La această gogoașă, numită Complexul Energetic Valea Jiului se „mestecă” de mai bine de trei ani. Te și miri că a mai rămas ceva din ea. Prefectul județului, Călin Petru Marian o livra credulilor anul acesta prin luna mai. Îi dădu-se asigurări Virgil Popescu. Ministrul Energiei despre care parlamentarii PSD spuneau că este un dezastru dar îl susțineau cu două mâini. Era la mijloc coaliția ne explicau parlamentarii hunedoreni și nu se face să se destrame ceva ce lucra și livra pentru popor. Adică, coaliția de guvernare PSD-PNL. Tot de „mai” ca și termen, dar mai pe la toamnă ne vorbește astăzi, noul ministru al Energiei, Burduja. Ca să fie cât mai credibil, Burduja a dat de înțeles că :  Înființarea noului complex energetic se va înființa în toamna acestui an. A mai spus și că, Valea Jiului are nevoie de soluții. Și cam atât.. Nouă nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să așteptăm să se înființeze… inființarea, dar vorba aia…Să știm și noi.

Legat de acest Complex Energetic Valea Jiului, un lucru este cert. Data la care va fi înființat poate fi trecută în calendar ca data la care se va sărbătorii finalul de drum pentru ceea ce a însemnat minerit în Valea Jiului.

Noroc bun!

 

 

 

 

 « (Stirea anterioara)