Meniu Principal

Festivitatea de premiere a concursului- „Trofeul Micului Cititor”

An de an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 31 mai 2023, ora 1000, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala Mare.

Tradiționalul „trofeu” este acordat cu scopul de a atrage spre bibliotecă, spre lectură, un număr cât mai mare de copii cărora dorim să le cultivăm dragostea față de cărți. Criteriul care a determinat decernarea premiilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor față de bibliotecă, fidelitate pe care am „măsurat-o” ținând seama de numărul de împrumuturi de carte. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care   s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit demni să primească premii. Vor fi acordate trei premii și zece mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.

Festivitatea de acordare a „Trofeului Micului Cititor” va începe cu un frumos spectacol artistic. Anul acesta, talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta spectacolul „Pinocchio” de Carlo Collodi, regia Valentin Neacșu. Mai trebuie spus că, încă de la intrarea în Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, copiii vor avea surpriza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa grațioase numere coregrafice și vor interacționa cu copiii.

La încheierea evenimentului copiii vor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura și îi vor face să îndrăgească și mai mult biblioteca. Nu pot fi uitați profesorii care au îndrumat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, cadrele didactice merită mulțumirile noastre și vor fi și ele premiate.

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara« (Stirea anterioara)
(Stirea urmatoare) »