Meniu Principal

Discuție despre viitorul Termocentralei Mintia

La invitaţia sindicatelor din Termocentrala Mintia, am participat, vineri, la o discuţie aplicată care a avut ca subiect viitorul pe care îl are termocentrala, salariaţii de aici şi, mai ales, asigurarea cu apă caldă şi agent termic a locuitorilor Municipiului Deva, care sunt branşaţi la sistemul centralizat de termoficare.

În ce ne priveşte, deşi Termocentala Mintia nu se află (încă) în subordinea noastră, a Primăriei Municipiului Deva şi a Consiliului Local Deva, prioritatea numărul 1, a mea, ca primar, şi a Primăriei Deva este să ajutăm cu tot ceea ce putem Termocentrala, pentru ca devenii racordaţi la sistemul centralizat să aibă apă caldă acum şi apă caldă şi căldură pe toată durata iernii.

Şi vorbim aici despre mai mult de 4.000 de locuințe din Deva, școli, grădinițe, Spitalul Județean, instituții publice și aproximativ 300 de agenți economici.

În total, peste 18.000 de deveni beneficiază de apa caldă și agentul termic furnizate de Termocentrala Mintia.

Aceasta este prioritatea noastră numărul 1: căldură şi apă caldă pentru deveni.

Am reafirmat intenţia ca Primăria Deva să preia Termocentrala Mintia, pentru că, deşi se află pe raza comunei Veţel, devenii sunt beneficiarii agentului termic furnizat.

Concluziile discuţiei de astăzi vor fi prezentate Guvernului de către parlamentarii PNL ai judeţului Hunedoara, pentru a putea fi rezolvate, operativ, problemele pe termen scurt şi, mai ales, asigurarea funcţionării Termocentralei Mintia pe perioada iernii 2020-2021.

La discuţia de vineri au participat deputatul Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene PNL şi senator PNL – Carmen Hărău.

Au participat, de asemenea, din partea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A.: Ioan Cristian Roşu – administrator special, Mircea Birău – director Direcţia Energie, Nicolae Codreanu – director tehnic Dezvoltare, iar din partea Sucursalei Electrocentrale Deva, Ioan Conţ – director.

De asemenea, au participat liderii celor două sindicate, Mircea Crişovan şi Cristian Iştoc.

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva