Meniu Principal

DEVA: A patra generație de asistenți medicali au absolvit Facultatea de Asistență Medicală Generală

Asistenții medicali cu studii superioare conferă calitate sporită actului medical din spitale. Un personal instruit la zi cu tot ceea ce este nou în domeniu crește calitatea actului medical.
Aceasta a fost ideea de la care am pornit împreună cu medicul Ioan Demeter atunci când am decis că Deva are nevoie de o Facultate de Asistență Medicală Generală. Astăzi, a patra generație de absolvenți a încheiat studiile și ne bucură că această inițiativă a noastră dă rezultate!
Însă, pentru un act medical corect, este nevoie și de o infrastructură bine pusă la punct. Intenția mea, ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara, este aceea de a transforma Spitalul Județean de Urgență din Deva într-o unitate medicală de prestigiu. Tocmai de aceea, am investit și investim în modernizarea și extinderea secțiilor, în realizarea de secții noi, care să fie deservite de personal medical înalt calificat și în dotări cu echipamente performante.
Am promis că facultatea va avea și un sediu potrivit desfășurării cursurilor. Am atras deja fonduri prin PNRR pentru eficientizarea energetică și refuncționalizarea spațiului interior al fostei Secții de Pediatrie. Ne aflăm în etapa de evaluare a ofertelor depuse de companiile care s-au înscris la licitația pentru realizarea Proiectului Tehnic.
Felicit absolvenții pentru alegerea făcută și îmi exprim speranța că își vor exercita nobila profesie aici, în spitalele din județul Hunedoara! Mulțumesc încă o dată conducerii Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara pentru că a avut încredere că la Deva se pot pregăti generații de asistenți medicali cu studii superioare.
Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara