Meniu Principal

Dan Bobouțanu: noua etapă a asfaltărilor se extinde

După ce, săptămâna trecută, noua etapă a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere din oraş a debutat pe strada Mureşului (prin lucrări de reamenajare a parcării din spatele fabricii Novello), s-au început lucrări de extindere a unei parcări pe strada Viorele, la bl. 6.

În perioada următoare se vor derula lucrări de acest fel şi în alte zone din oraş. Acestea se încadrează în contractul subsecvent III din Acordul – cadru pentru reabilitarea sistemului rutier din municipiul Hunedoara, contract care prevede reabilitarea şi modernizarea străzilor I. L. Caragiale, Piaţa Eliberării, str. Eliberării, str. Laminatorului, str. George Enescu (pe porţiunea cuprinsă între str. Ion Creangă şi str. I.L. Caragiale), str. Mureşului (parţial), str. Viorele (parcări la blocurile 5 şi 6), str. Oţelarilor, Str. Severin, Str. Furnalelor, str. Serei, str. Peştişu Mare şi str. Ciprian Porumbescu. Valoarea contractului este de 22.931.050 lei, finanţarea provenind din bugetul local.

” Ştiu că mai avem mult de lucru la capitolul reabilitărilor stradale, deşi, în ultimii cinci ani, am reuşit să avansăm serios cu lucrările pe zone destul de extinse din oraş. Ştiu că mai avem de asfaltat încă aproximativ o treime din întreaga reţea stradală a municipiului şi că încă mai sunt cetăţeni care aşteaptă asfalt nou pe strada lor. Dar ştiu însă că trebuie să mergem cu lucrările într-o ordine impusă de numărul de locuinţe şi maşini existente în fiecare zonă, precum şi de valorile de trafic din zonele respective. Ţin să precizez, încă o dată, că îmi doresc şi eu ca anul acesta să ajungem pe cât mai multe străzi cu lucrările de reabilitare”, a precizat primarul municipiului Hunedoara.