Meniu Principal

Dan Bobouțanu: „Luminația” este o zi importantă pentru noi

Sărbătoarea „Luminației” sau, așa cum este cunoscută în popor, „Ziua Morților” este sărbătorită pe întâi noiembrie de către credincioșii ortodocși

Pregătim cimitirele din municipiul Hunedoara, locurile unde îşi dorm somnul cei dragi. Pregătim astfel cu atenție și curățenie sărbătoarea „Luminației” sau, așa cum este cunoscută în popor, „Ziua Morților”, sărbătorită și anul acesta pe întâi noiembrie de către credincioșii ortodocși și greco-catolici, și pe 2 noiembrie, a doua zi după Sărbătoarea Tuturor Sfinților de către romano-catolici.

În bisericile occidentale, cea romano-catolică, cea anglicană, cele protestante, sărbătoarea se ține în ziua de 1 noiembrie din calendarul gregorian.

Se spune că lumânările aprinse de „Ziua Morților” îi ajută pe cei plecaţi să găsească drumul spre odihna veşnică!

„În fiecare an, demarăm curățenia de toamnă în cimitirele din municipiul Hunedoara. „Luminația” este o zi importantă pentru cei care locuiesc în municipiul Hunedoara, iar noi păstram un respect maxim celor care au trecut în neființă, deoarece aceștia ne-au clădit orașul în care locuim! Este de datoria noastră să ne amintim de ei și să continuăm să dezvoltăm acest oraș minunat, pentru a-l face așa cum și l-au dorit și cei ce nu mai sunt astăzi printre noi.” ne-a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

 « (Stirea anterioara)