Meniu Principal

CRESC SALARIILE APIA ȘI ANI

Era o măsură necesară, reparatorie, dat fiind importanța uriașă a APIA. Instituția derulează o serie de proceduri privind distribuirea, controlul și gestionarea fondurilor europene și naționale, destinate susținerii fermierilor și agriculturii românești. Anual, angajații din cadrul APIA procesează peste 850.000 de cereri de plată și desfășoară acțiuni de verificare și control în teren cu privire la utilizarea corectă a fondurilor. Rezultatul: în agricultura României, de la aderarea la UE și până în prezent au intrat peste 35 de miliarde de euro
o Practic se încadrează și personalul din teritoriul al APIA la un nivel similar cu cel din aparatul central al APIA, pentru că greul activității este mai ales în teritoriu, la implementarea proiectelor și sunt 15,8 miliarde de euro, bani europeni, în următorii 4 ani, care trebuie să ajungă la fermierii români.
o Cât despre ANI, USR pierdut o bună ocazie să tacă! Anunțul lor că vor ataca legea la CCR este o răzbunare pentru că ANI arătat că primarul USR de la Sectorul 1, Clotilde Armand, este penal și incompatibil. Decizia USR de a ataca legea la CCR vine imediat după ce Curtea de Apel București a confirmat acuzațiile ANI de incompatibilitate și conflict de interese din cazul Clotilde Armand.
Viorel Sălan, deputat PSD