Meniu Principal

Consilierul local Emil Rîșteiu, o bătaie de joc la adresa simerienilor

Opt ani de nimic notabil pentru Simeria, Emile și doi ani de frustrări și de băgat bețe-n roate primarului Iulius Bedea.  Totul în detrimentul simerienilor care în urmă cu doi ani la alegerile locale „i-au dat cu flit” acestui personaj de tristă amintire pentru Simeria. Un personaj care după opt ani a lăsat orașul încremenit la stadiul de „ulicioare”, un personaj care în ultimii doi ani a încercat prin toate mijloacele să blocheze sau să întârzie proiectele lui Iulius Bedea.

Ședința de ieri, din Consiliul Local Simeria unde aghiotanții lui Emil Rîșteiu, consilierii ProRomânia : Rotariu Viorel, Serafinceanu Marius și Mocanu Dorin, secondați de consilierul de la USR, Talpoș Robert au blocat demararea unui proiect pe fonduri europene de 1,2 milioane de euro , este un alt exemplu de bătaie de joc la adresa simerienilor . Să propui consilierilor locali un proiect care să transforme o ruină într-un centru de fizioterapie, iar acest proiect să fie respins, asta înseamnă o bătaie de joc la adresa cetățenilor care așteaptă de decenii întregi, investiții de anvergură în Simeria.

Așa arată ruina din centrul orașului Simeria: 

Orice locuitor al orașului Simeria care citește procesul verbal al ședinței, nu poate să nu vadă bătaia de joc la adresa lui. O bătaie de joc pe care această coaliție de consilieri locali susținută de viceprimarul Pavel Hațegan o manifestă fără nicio jenă.

Emile, Emile…..

Opt ani cât ai fost primar, Emile au “urlat” simerienii că nu au rețele de canalizare. Ai așteptat și tu și Pavel Hațegan după ApaProd, că vă fac ei canalizările. Ați tot așteptat, Emile !! Sau mai bine zis, simerienii au așteptat Emile!! Pe tine și pe Pavel “v-a durut în cot”  !!

În doi ani, Iulius Bedea a reușit să obțină finanțări pentru canalizările din Săulești și Simeria Veche și are aproape finalizată canalizarea de la Uroi. Iar pentru rețele de canalizare din Cărpiniș și Bârcea Mare, proiectele sunt depuse spre finanțare.

Simeria va avea o creșă Emile ! Investiția este în procedura de licitație, urmează execuția ! În Simeria, Emile pentru prima dată în ultimele decenii, va fi construit un cartier nou ! Bedea are finanțare pentru trei blocuri și așteaptă finanțarea pentru încă două !! Pentru prima dată în Simeria, Măgura Uroiului are un proiect care va face din acest simbol al orașului Simeria și al județului, un punct de atracție turistică. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, persoanelor defavorizate, care locuiesc în barăci în fosta unitate militară li se vor construi blocuri de locuințe sociale ! Investiția a fost adjudecată la licitație și va demara în cel mai scurt timp.

În doi ani, Emile, primarul Iulius Bedea a obținut finanțare pentru proiecte de peste 12 milioane de euro și are depuse la finanțare proiecte de peste 20 de milioane de euro !!  Asta este ce te doare cel mai tare Emile ! Că Bedea le arată simerienilor că se poate !

Din păcate pentru simerieni, așa cum se vede din ceea ce se întâmplă în CL Simeria, singura ta preocupare este cum să faci să-i blochezi proiectele lui Iulius Bedea .

Mai este puțin Emile și sunt convins că și tu și aghiotanții tăi în frunte cu Pavel Hațegan veți deveni exact ceea ce ați fost și sunteți: Niște personaje de tristă amintire pentru Simeria ! Ce au pierdut Emile, simerieni cât ai fost tu primar ? Au pierdut ceea ce nu vor putea recupera niciodată !! Au pierdut opt ani, Emile !

Procesul verbal al ședinței de ieri, a Consililului Local (CL) Simeria :