Meniu Principal

Conferința „Egalitate de gen: legislație și bune practici în România și America Latină”

În ciuda vremii mai puțin prietenoase, am avut un început activ de săptămână alături de oameni implicați și profesioniști.
  1. La Conferința „Egalitate de gen: legislație și bune practici în România și America Latină” organizată de Ambasada Chile în România și Comisia de Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați din cadrul Camerei Deputaților, am fost bucuroasă să văd atât de mulți oameni care contribuie la dezvoltarea pozitivă a societății noastre. Am discutat despre egalitatea de gen în politică și în mediul de învățământ. Sper să fie prima din multe întâlniri și țin să felicit Ambasada Chile și Comisia de Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați pentru inițiativă și organiazare. Solidaritatea este baza oricărei inițiative pentru egalitatea de gen.
  2. Am participat la dialogul online pe tema educației în limba română în diaspora, organizat de Centre Franco-Roumain de Coopération Economique et Culturelle. Situația celor care predau limba noastră în cadrul comunităților românești din străinătate trebuie clarificată, pentru că fără oameni bine pregătiți și stabili din punct de vedere profesional, identitatea românească culturală și linvistică se poate pierde după mulți ani petrecuți peste hotare. Îmi reafirm, astfel, tot sprijinul pentru soluționarea acestei probleme și pentru dezvoltarea rețelei Institutul Limbii Romane – L.C.C.R. (Cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească) în diaspora și în comunitățile istorice