Meniu Principal

Complexul Energetic Valea Jiului această viitoare “gaură neagră” pregătită să hrănească activul de partid

După ce au pus Termocentrala Mintia pe “butuci” și au vândut-o pe nimic, politrucii din județ pregătesc un loc călduț, bine plătit, activului de partid pus în fruntea Complexului Energetic Hunedoara. Activ de partid pe care probabil îl vom vedea la conducerea viitorului complex energetic. Totul pe spatele minerilor care trudesc și își riscă viața pe niște salarii de mizerie.

Complexul Energetic Valea Jiului o entitate fantomă ce urmează să fie „hrănită din banii contribuabililor cu peste 10 milioane de euro

 Naivilor care încă mai cred că acest vestit Complex Energetic din Valea Jiului are vreo legătură cu mineritul sau cu soarta minerilor din Valea Jiului îi sfătuiesc să dea puțin „filmul înapoi” și să revadă „telenovela Termocentralei Mintia” . O termocentrală despre care atât liderii de sindicat cât și cei care o conduceau la acea vreme ne dădeau asigurări că este pe profit. Cu toate acestea când a pornit „tăvălugul”, în aproximativ trei luni, Termocentrala Mintia a devenit istorie!

Când vine vorba de Termocentrala Mintia, astăzi, activul de partid al PNL-ului ne dă asigurări că va fi cea mai modernă investiție și că totul va fi bine ca să nu fie rău. Nimeni nu a explicat cum a fost posibil ca o entitate economică despre care se spunea că este pe profit să ajungă să fie vândută la preț de fier vechi. Este adevărat, nimeni nu le-a cerut socoteală!

Nici despre sutele de angajați care și-au pierdut locul de muncă nimeni nu a mai pomenit nimic. Pe mulți dintre ei i-au scos la „ pensie”și le-au “închis gura”. Contribuabilul le-a plătit salariile compensatorii și nimeni nu știe încă dacă ce s-a luat din vânzarea termocentralei nu este mai puțin decât ce s-a dat angajaților disponibilizați.

Acum urmează închiderea Complexului Energetic Hunedoara. O enitiate economică sufocată de datorii, o gaură neagră la bugetul statului, dar așa cum ne informează activul de partid este condusă ilustru! Normal, de tot felul de politruci plătiți cu salarii exorbitante!

Complexul Energetic Hunedoara a “murit”, trăiască Complexul Energetic Valea Jiului

 Peste zece milioane de euro de la bugetul statului, cere conducerea CEH pentru funcționarea viitorului Complex Energetic Valea Jiului. Ca să înțelegeți cât ne va costa această nouă “gaură neagră”, facem o raportare la sumele de bani alocate de Guvern, prin Programul Anghel Saligny pentru investiții în infrastructură. Concret, ceea ce vom plăti doar pentru “funcționarea” unui singur an a Complexului Energetic Valea Jiului este echivalentul banilor alocați pentru investiții în patru județe pentru patru ani!(Stirea urmatoare) »