Meniu Principal

Comisia Europeană și-a îmbunătățit prognoza în privința României

Comisia Europeană și-a îmbunătățit prognoza în privința evoluțiilor economice ale României, ceea ce arată că PSD a reușit să aducă stabilitatea economică, atât de importantă în contextul crizelor externe suprapuse. Chiar dacă aceste cifre macroeconomice nu se simt în buzunarele românilor, aceștia trebuie să știe că situația lor s-ar fi agravat mult mai mult dacă economia națională ar fi continuat să fie marcată de instabilitate și incertitudini cum s-a întâmplat în guvernările de dreapta. În fapt, Comisia Europeană ne spune că PSD a reușit să oprească prăbușirea economică și să pună România pe un parcurs stabil.
  •  Comisia Europeană și-a îmbunătățit prognoza și anticipează că vom avea o creștere economică mai mare ( 3,2 % față de 2,8%, inițial) și un deficit bugetar mai mic ( 4,7% față de 5%) până la finalul anului.
  • Îmbunătățirea anticipațiilor macroeconomice în privința României pentru 2023 urmează unei alte reușite surprinzătoare, respectiv creșterea cu 4,8% a PIB anul trecut și este, fără îndoială, rezultatul măsurilor de sprijin propuse/susținute de PSD.
  • Astfel, la nivelul întregii economii, total sprijinului acordat mediului de afaceri și populației s-a ridicat la peste 6% din PIB.
  • Una dintre măsurile decisive care a permis evitarea recesiunii și continuare progresului economie este reglementarea prețului la energiei, pentru care PSD s-a luptat mult, în pofida reținerilor PNL care dețin ministerul Energiei.


« (Stirea anterioara)