Meniu Principal

CJ HUNEDOARA : COMUNICAT DE PRESĂ

S-a semnat contractul pentru Execuția de lucrări la obiectivul ”Modernizare, extindere și dotare – Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva”

Consiliul Județean Hunedoara, prin președintele Laurențiu Nistor, și firma SC Valnel Construct SRL au semnat, astăzi, 05 octombrie, contractul pentru Execuția lucrărilor de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operațiunea 8.2.B: Unități de primiri urgențe.

Lucrările care vor fi executate vizează reorganizarea și funcționalizarea UPU Deva, astfel încât pacienții și personalul medical care deservește unitatea să beneficieze de spații și dotări la cele mai înalte standarde. Proiectul are în vedere recompartimentarea spațiilor existente, adaptarea instalațiilor interioare, realizarea de instalații noi pentru ventilații, extinderea UPU prin construirea unei clădiri cu parter și etaj, dotată cu două ascensoare, în exteriorul actualului spațiu, cu un corp de legătură cu clădirea existentă. La parter vor funcționa spații de triaj, decontaminare, resuscitare, gipsare, operații, consultații, zonă de așteptare. La etaj vor fi amenajate un hol de legătură și spații de circulație.

”Am încredere în seriozitatea constructorului, am încredere că va face o modernizare de calitate, chiar dacă ne dorim să lucreze mai repede și să scurteze puțin termenele, din cauza contextului pandemic în care ne aflăm, care pune o mare presiune pe Unitatea de Primiri Urgențe de la Deva” a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Termenul de realizare a modernizării și extinderii UPU Deva este de 15 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea contractului de execuție se ridică la 7.757.597,80 lei (cu TVA inclus).

În paralel cu derularea lucrărilor de execuție, Consiliul Județean Hunedoara va demara procedurile în vederea încheierii contractului de furnizare pentru dotarea cu echipamente medicale și mobilier specific medical a UPU SJU Deva, o componentă separată a proiectului, în valoare de aproximativ 1.400.000 lei.

Biroul de presă

« (Stirea anterioara)