Meniu Principal

Cîmpeanu: Trebuie furnizate, către DSP, listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze

Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute

“Din analiza făcută împreună cu CNACAV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână. Decizia va fi anunțată de CNACV. Ministerul Educației apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens.

Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani).

Operațiunea va dura circa o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO).

Până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical – personal care deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical”.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 de angajați din sistemul de învățământ (fără medicii din învățământul superior medical)”.

201.240 doze Pfizer BioNTech au ajuns în țară

 A zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech a sosit ieri în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 01 martie.

Până la acest moment, în țara noastră s-au recepționat 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech și au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.