Meniu Principal

Casa de Comerț Unirea : Prima livrare de produse românești

Ministrul PSD al Agriculturii a pus în funcțiune un mecanism comercial pentru valorificarea produselor agroalimentare românești. Casa Unirea asigură fermierilor români posibilitatea de a-și vinde produsele prin marile lanțuri de retail din România și au garanția că își încasează banii la momentul în care se face livrarea produselor. Practic, producătorii au acces în marile magazine și primesc rapid de la Casa Unirea banii pe marfa livrată pentru a avea fonduri să își continue activitatea. La rândul lor, cetățenii români au acces la produsele agroalimentare mai proaspete și mai gustoase decât cele din import. Ministrul Agriculturii îndeplinește astfel un angajament important din programul de guvernare al PSD, centrat pe promovarea produselor agroalimentare românești
Vineri, 14 octombrie 2022, a avut loc prima livrare de legume de la producătorii români către hipermarketul Carrefour, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea. Astfel, 12 tone de legume (cartofi, varza albă, varză roșie și dovleac plăcintar) de la producătorii autohtoni au fost livrate direct la unul dintre depozitele lanțului de hipermarketuri din comuna Chiajna, județul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial.
Casa de Comerț asigură liantul între producătorii români și marile rețele de magazine. La rândul lor, retailerii își îndreaptă atenția către produsele românești și sunt deschiși la colaborare. Toată lumea are de câștigat prin valorificarea producției pe care o obțin fermierii români.
Este un prim pas făcut în crearea unui mecanism comercial funcțional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa Unirea are deja un portofoliu substanțial de producători și fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepționează marfa și le virează imediat plățile pentru marfa distribuită, iar mai departe se ocupă de tot ce înseamnă relația cu lanțurile de retail. Astfel, producătorii au siguranța financiară atât de necesară pentru continuarea activității, iar marile lanțuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope.
Livrările de produse agroalimentare se vor desfășura cu o frecvență săptămânală, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea continuând discuțiile și cu alte lanțuri de magazine din România pentru a se încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părților implicate.