Meniu Principal

Când prostia se obrăznicește devine periculoasă pentru societate

Dacă ai încerca să compari cariera militară a senatorului Viorel Sălan, cu politicianismul ieftin  promovat de Ovidiu Vlad, uns de liberali, director la Uzina Mecanică Orăștie vei fi nevoit să inventezi o unitate de măsură.  Pentru că în comparație cu Ovidiu Vlad care a atârnat de sinecurile primite de la partid, senatorul Viorel Sălan și-a construit o carieră prin muncă și seriozitate. Tocmai de aceea nu văd ce unitate de măsură ar putea da măsura unei astfel de comparații.

Ovidiu Vlad, politrucul de serviciu al liberalilor, mare amator de sinecuri

După trei ani în care a condus Uzina Mecanică Orăștie ( UMO), Ovidiu Vlad o lăsa așa cum a găsit-o : “cu un picior în groapă”. N-a rămas nimic notabil în urma lui, dar liberalii au considerat că merită să ocupe din nou această funcție. Și dacă tot nu știe sau nu poate să facă nimic notabil , mai marii liberali au decis că se încadrează perfect și pentru o candidatură la Primăria Geoagiu.

Simțind probabil că trebuie să recompenseze într-un anume fel grija partidului față de persoana sa, Ovidiu Vlad s-a apucat să facă ce știe mai bine: “gargară politică”.

Astfel, folosindu-se de principiul sinecuriștilor, care atunci când nu au ce spune despre persoana lor, vorbesc despre alți, Ovidiu Vlad nu spune nimic despre cei trei ani în care a condus UMO, dar arată cu degetul înspre alții.

Ovidiu Vlad: Rezultate zero la UMO

La revenirea sa în fruntea UMO, Ovidiu Vlad își rezuma activitatea de trei ani ( 2013-2015), ca director, în câteva fraze. „În urmă cu câțiva ani am prezentat un plan de reorganizare al UMO. Am plecat din fruntea firmei, iar situația a rămas aceeași. Să sperăm că de această dată vom reuși să schimbăm situația”, declara Ovidiu Vlad.

Pe românește spus, declarația lui Ovidiu Vlad poate fi decriptată astfel: trei ani am “frecat menta” ca director și urmează să fac un nou plan de reorganizare. Adică am un plan nou de “frecat menta”.

Și totuși…

Când  constați că avem o generație care nu mai are “ busolă” și vezi că oameni care ar putea fi repere în societate  sunt luați la mișto de politruci ca Ovidiu Vlad, începi să înțelegi de ce tânăra generație nu mai înțelege nimic . Tocmai de aceea, astfel de politruci care nu și-au stabilit o unitate de măsură raportat la ceea ce reprezintă un parcurs sănătos în viață sunt, din punctul meu de vedere,  măsura politicianismului ieftin. A propagandei politice făcute doar pentru a fi servil partidului care ți-a dat.

Și încă ceva domnu’ Vlad. Nu știu dacă ai făcut armata dar cu siguranță dacă o făceai la unitatea de Jandarmi din Orăștie, aveai șansa de a învăța de la Viorel Sălan ce înseamnă respect și seriozitate.

Iulian Stroia