Meniu Principal

Bobouțanu: Am reuşit să obţinem bani europeni în cadrul proiectului „Coridorul Est”

Au început lucrările pe strada Mureşului. Traseul liniei 2 de transport călători se modifică

 Ieri, 21.09.2021, au început lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii Mureşului. Este cel de-al 14 şantier de modernizare a infrastructurii rutiere deschis în oraş de la 1 aprilie, anul acesta, şi până acum.

Ieri s-a lucrat pe porţiunea din imediata apropiere a Bisericii “Golgota”. Începând de astăzi se închide circulaţia pe porţiunea străzii Mureşului situată între intersecţia cu strada Oltului şi b-dul Mihai Viteazu (inclusiv bretaua inferioară de acces). Din acest motiv traseul Liniei 2 de transport în comun se modifică: autobuzele nu vor mai urca spre Biserica “Golgota” ci, după ce vor parcurge strada Eroilor, vor vira dreapta spre b-dul Dacia (spre intersecţia semaforizată din zona “Flacăra”) apoi stânga, pe b-dul Dacia.

Astfel, în perioada următoare, staţia de autobuz de la intersecţia străzii Mureşului cu Strada Eroilor nu va mai putea fi folosită, în locul acesteia călătorii fiind rugaţi să folosească staţiile din apropierea supermarket-ului Profi de pe b-dul Dacia (zona Bucegi). De asemenea, nici staţia din apropierea Supeco, de pe b-dul Mihai Viteazu va fi, pentru o vreme, indisponibilă, călătorii fiind rugaţi să folosească staţiile liniei 2 de pe b-dul Dacia (cea din zona G2 sau cea din apropierea intersecţiei cu strada Avram Iancu).

În perioada următoare, pe străzile Mureşului şi Eroilor, dar şi pe porţiunea străzii Buituri cuprinsă între b-dul Dacia şi strada Eroilor se vor derula importante lucrări de modernizare şi reabilitare. Acestea fac parte dintr-un proiect mult mai amplu, în valoare totală de aproape 10 milioane de euro, intitulat „Coridorul Est”, proiect de modernizare a transportului public din municipiul Hunedoara pentru care Primăria a obţinut finanţare europeană nerambursabilă.

„Am fi vrut să putem începe mult mai devreme lucrările pe străzile Mureşului şi Eroilor, mai ales că aceste două artere sunt intens circulate şi deservesc un număr foarte mare de familii, însă, pentru modernizarea lor am reuşit să obţinem bani europeni în cadrul unui proiect mult mai amplu, „Coridorul Est”.

Din acest motiv procedurile birocratice au durat mai mult decât ne-am dorit şi noi. Dacă vom avea parte de o toamnă cu vreme favorabilă, sper ca lucrările să fie finalizate până în luna decembrie a acestui an, astfel încât disconfortul hunedorenilor, mai ales al celor care locuiesc în zonă, să nu se prelungească mai mult. Am discutat cu reprezentanţii firmei de construcţii un plan de lucrări pe etape, astfel încât închiderile de circulaţie în zonă să fie parţiale, nu totale”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.