Meniu Principal

BAIA DE CRIȘ: Marșul lui Avram Iancu în memoria Eroului Națiunii Române

La Baia de Criș și Țebea, am onorat memoria lui Avram Iancu, unul dintre cei mai mari eroi ai românilor, cu prilejul aniversării celor 200 de ani de la nașterea sa.
A fost un eveniment emoționant pentru toți cei prezenți! Marșul lui Avram Iancu desfășurat între Casa Muzeu de la Baia de Criș și Panteonul Moților de la Țebea a fost un act de recunoștință și de reafirmare a identității noastre naționale.
Panteonul Moților de la Țebea este un loc sfânt, în care te încearcă sentimente copleșitoare. Astăzi, am venit să-i aducem un omagiu lui Avram Iancu și să arătăm tuturor românilor că nu i-am uitat faptele de vitejie și nici vorbele pe care ni le-a lăsat moștenire prin testamentul său. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în organizarea evenimentului de la Baia de Criș și Țebea. Le mulțumesc tuturor celor care au fost, astăzi, împreună cu noi!
Vă îndemn pe toți să păstrăm vie amintirea lui Avram Iancu, să fim demni de moștenirea pe care ne-a lăsat-o și să păstrăm valorile care ne definesc ca națiune.
Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara