Meniu Principal

Actualizarea prețurilor la contractele de investiții în infrastructură

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a solicitat alocarea de fonduri europene suplimentare pentru lucrările de infrastructură

PSD a avut inițiativa de a modifica legislația națională și de a permite actualizarea prețurilor la contractele de investiții în infrastructură, afectate de scumpirea materialelor și a energiei. La cererea ministrului Sorin Grindeanu guvernul a decis să finanțeze aceste modificări în baza fondurilor bugetare existente, pentru a nu bloca investițiile esențiale din infrastructură.

Se dovedește că a fost o decizie corectă, susținută și preluată de alte 8 țări membre UE. Există acum un demers comun la nivel european, asumat firesc și de România, prin ministrul român al Transporturilor.

PSD a avut și alte inițiative corecte, preluate de partenerii europeni. S-a întâmplat la fel și atunci când ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a solicitat sprijin concret din partea Comisiei Europene pentru actualizarea prețurilor în implementarea proiectelor din agricultură, în condițiile exploziei prețurilor la energie și ale războiului din Ucraina.

Trebuie remarcat că, de fiecare dată, miniștrii PSD au primit acordul și spijinul omologilor din Uniunea Europeană.

Viorel Sălan – Deputat PSD