Meniu Principal

Abordare educațională care produce cele mai bune scoruri PISA

,,Clase de inspirație finlandeză” – Proiect-pilot unic în România

15 unități din învățământ din Buzău au participat, în ultimul an, într-un program de inspirație finlandeză, prin care cadrele didactice au învățat despre abordarea educațională care produce cele mai bune scoruri PISA la nivel mondial.

Este o premieră națională, un început remarcabil, care nu era posibil fără implicarea autorităților locale din Buzău și sprijinul Embassy of Finland in Bucharest – Ambasada Finlandei din Bucureşti. Felicitări domnului primar Constantin Toma, doamnei ambasador Marjut Akola și doamnei viceprimar Oana Matache!

Îmi doresc ca acest model să fie implementat și în alte județe din țară, inclusiv în județul Hunedoara.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Proiectul, care se derulează pe o perioadă de 3 ani, presupune trei faze, prin care învățătorii și educatorii vor trece pentru a primi certificate de absolvire.

  • Prima fază a însemnat instruirea intensivă față în față, în luna august 2021
  • A doua etapă a însemnat pregătirea online din septembrie 2021 până în prezent , precum și implementarea la clase a programului
  • Cea de-a treia etapă se desfășoară în acest moment, când echipa de experți finalndezi se află deja la Buzău pentru a valida și prezenta rezultatele preliminarii ale proiectului.

În program sunt implicate 80 de cadre – educatori, învățători, dar și cei 15 directori. Beneficiarii direcți ai programului sunt peste 2000 de elevi.

Natalia Intotero, Deputat PSD de Hunedoara

Președintele Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților