Meniu Principal

Salvamont România a obținut locul III la concursul salvatorilor montani italieni

Începem săptămâna cu vești bune!
Vara și iarna, în munții din județul Hunedoara vin foarte mulți turiști, iar echipele Salvamont sunt mereu la datorie! Iar aceste echipe Salvamont sunt printre cele mai bine pregătite din lume!
Iată ce vești ne vin din Italia: salvamontiști din cadrul serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova, Poiana Brașov, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Zărnești și Dâmbovița au participat la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni, Dolomiti Rescue Race – cel mai mare de acest gen organizat cu specific de vară, în care, alături de cele peste 60 de echipe din Italia, au participat și echipe de salvatori montani din șapte țări cu mare tradiție în salvarea montană din Europa.
Din totalul de 72 echipe, Salvamont România a obținut locul III prin echipa Dacia, locul 11 prin echipa Carpați, locul 26 prin echipa Valahia, iar echipa mixtă româno-italiană Amicizia, locul 20.
Sunt rezultate foarte bune ce confirma valoarea salvamontistilor români.
Felicit toate echipele Salvamont câștigătoare, dar și Salvamont România, precum și în mod special Salvamont Hunedoara, serviciu în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, pe șeful său Ovidiu Bodean, pe acești băieți curajoși și mereu la datorie, gata să ajute oriunde este nevoie!
Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara