Meniu Principal

Primul astronaut maghiar, în vizită la Primăria Hunedoara

Farkas Bertalan, primul cosmonaut al Ungariei (bun prieten cu primul român ajuns în spaţiu, Dumitru Prunariu) a fost astăzi oaspete de seamă al primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Domnul Farkas Bertalan este co-fondatorul unui centru educaţional şi metodologic care-i poartă numele, organizaţie care derulează mai multe proiecte destinate tinerilor.
Domnia sa se află în Hunedoara, la invitaţia preşedintelui organizaţiei municipale a UDMR, István Ferenczi, de a participa la cea de-a 13-a ediţie a „Zilelor Maghiare”, sărbătoare derulată în această perioadă în judeţ.
Pe parcursul întrevederii cu primarul municipiului Hunedoara s-au iniţiat discuţii privind viitoare colaborări axate în principal pe proiecte care vizează educaţia.
Centrul Educaţional „Farkas Bertalan” a decis să-i acorde primarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu, un premiu de excelenţă pentru activitatea sa dedicată locuitorilor oraşului şi pentru buna colaborare cu reprezentanţii comunităţii maghiare din oraş. Documentul i-a fost înmânat chiar de domnul Farkas Bertalan, împreună cu o copie a cheii rachetei cu care cosmonautul maghiar a zburat în spaţiu. „Sper ca noi să reuşim să construim împreună o lume mult mai bună şi să-i stimulăm pe tineri să creadă într-o lume mult mai frumoasă. Sper ca această cheie să deschidă o colaborare fructuoasă pentru noi şi mai ales pentru tinerii pe care îi creştem”, i-a transmis domnul Farkas, primarului municipiului Hunedoara.
La rândul său, Dan Bobouţanu i-a adresat domnului Farkas Bertalan invitaţia de a reveni oricând la Hunedoara. „Sunt onorat că domnul Farkas Bertalan vizitează Hunedoara şi şi-a făcut timp să ajungă şi la Primăria municipiului. Astăzi cred că s-a făcut un prim pas spre a enunţa, apoi spre a pune în practică, proiecte comune în domeniul educaţional. Sunt convins că vom mai avea ocazia să ne întâlnim şi că vom reuşi să avem o colaborare cu rezultate foarte bune pentru copiii şi tinerii din Hunedoara şi nu numai”, a adăugat primarul oraşului.
După întrevederea de la Primărie, delegaţia condusă de domnul Farkas a vizitat Şcoala Gimnazială nr. 6 din Hunedoara pentru care Centrul Educaţional amintit a făcut o donaţie în valoare de 25.000 de euro constând în soft-uri extrem de utile procesului de învăţământ.