Ziua protecției civile în România
Ziua Protecţiei Civile sau Ziua Apărării Civile este sărbătorită anual la data de 28 februarie.
În această zi, în urmă cu 90 de ani, în anul 1933, a luat fiinţă protecţia civilă în România, prin Decretul Regal nr. 468. Acesta aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.
Conceptul de #protecţiecivilă se referă la ansamblul sistemelor, structurilor şi resurselor gestionate de guverne şi care sunt orientate spre protejarea populaţiei non-combatante, în principal în caz de dezastre naturale şi tehnologice.
𝐈𝐌𝐏𝐎𝐑𝐓𝐀𝐍𝐓! Miecuri, 1 martie 2023, este ziua denumită MIERCUREA SIRENELOR – practic, sirenele de alarmare din 64 de localități hunedorene vor fi activate pentru câteva secunde, exercițiul fiind parte integrantă din activitățile desfășurate în săptămâna dedicată Protecției Civile.
„Ziua Protecției Civile este un moment de mare însemnătate pentru structurile M.A.I. din România, aceștia fiind principalul garant al siguranței cetățenilor țării noastre. Ei sunt oamenii dedicați salvării de vieți și se concentrează permanent în a sprijini prompt și eficient comunitatea în care activează. În lumina recentelor evoluții de pe scena relațiilor internaționale, cred că înțelegem cu toții că rolul protecției civile este crucial. LA MULȚI ANI, tuturor celor care activează în structurile de protecție civilă!” – a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.
« În atenția cetățenilor Municipiului Deva ! (Stirea anterioara)
(Stirea urmatoare) Infrastructura rutieră rămâne o prioritate pentru ministerul condus de social-democrați »