Meniu Principal

Vizită de lucru în Lisabona, Portugalia.

Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților efectuează în această săptămână o vizită de lucru în Lisabona, Portugalia.
În prima zi, alături de colegii mei parlamentari și E.S. doamna Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Portugalia, am avut o întâlnire cu 𝗖𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗲, 𝘀̦𝗶 𝘀̦𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝗱𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗥𝗲𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗣𝗼𝗿𝘁𝘂𝗴𝗵𝗲𝘇𝗲. În dialogul pe care l-am avut cu domnul Alexandre Quintanilha, președintele Comisiei, am identificat elemente de bune practici pe care le putem adapta și noi pentru nevoile educaționale ale României. Am abordat teme de discuție precum scăderea abandonului școalar, transportul elevilor și al studenților, școlile profesionale, procesul de descentralizare și salarizarea echitabilă și corectă a cadrelor didactice.
Programul de lucru a continuat la 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗠𝘂𝗻𝗰𝗶𝗶, 𝗦𝗼𝗹𝗶𝗱𝗮𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗦𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲, unde am fost primiți de către doamna Ana Sofia Antunes, secretar de stat pentru incluziune. După introducere și prezentarea activității, am reluat și în acest cadru discuția despre politicile publice pentru copiii cu CES și scăderea abandonului școlar. Știm cu toții importanța acestora și trebuie să identificăm cât mai repede soluții eficiente și de durată.