Meniu Principal

Viorel Sălan: PSD va prezenta un buget alternativ

Se pot acorda majorările de venituri pentru populație așa cum erau inițial prevăzute în lege

După ce guvernarea PSD a adus un plus de putere de cumpărare de peste 25% în doi ani și 10 luni, în următorii 2 ani, guvernarea PNL-USR-UDMR va aduce o scădere a puterii de cumpărare, tot de 25%, așa cum arată și prognozele agențiilor internaționale.

PSD va prezenta un buget alternativ care va arăta că în aceleași condiții economice, cu un deficit și cu venituri bugetare comparabile, se pot acorda majorările de venituri pentru populație așa cum erau inițial prevăzute în lege. Acest buget alternativ va demonstra că scuza pandemiei invocată mereu de Cîțu, când ia măsuri de austeritate, este o scuză falsă.

Diferența dintre bugetul alternativ al PSD și cel al Guvernului rezultă din diferența majoră de viziune. PSD propune un buget pentru oameni, Coaliția de la guvernare propune un buget pentru marile corporații; PSD prezintă un buget al dezvoltării, în timp ce PNL-USR vor un buget al înghețării. Bugetul PSD se bazează pe stimularea dezvoltării economice, prin programe naționale și scheme de ajutor de stat, în timp ce bugetul Guvernului are la bază principiul strânsului curelei care ne va împinge în cercul vicios al austerității.