Meniu Principal

Viorel Sălan: PSD poate câștiga alegerile prezidențiale

În declarația politică de azi am făcut un succint bilanț al rezultatelor Partidului Social Democrat în algerile locale și europarlamentare:
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT POATE CÂȘTIGA ȘI ALEGERILE PREZIDENȚIALE, ȘI PE CELE PARLAMENTARE
Partidul Social Democrat a câștigat alegerile locale și europarlamentare. Toate rezultatele obținute în acest scrutin electoral reprezintă încrederea pe care românii au avut-o în Guvernul Marcel Ciolacu și în modul în care acesta a guvernat.
Votul din 9 iunie a confirmat dincolo de orice speculație că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de Partidul Social Democrat la guvernare au fost apreciate de către români.
Partidul Social Democrat a obținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. În urma acestor alegeri, Partidul Social Democrat a primit un vot de încredere important în privința administrației publice locale. A obținut mai multe mandate de președinte de Consiliul Județean, mai multe mandate de primari de orașe reședință de județ, mai multe mandate de consilieri locali și județeni.
Scorul alianței politice de la alegerile europarlamentare unde am obținut peste 50% din voturi este o nouă confirmare certă că România este condusă politic bine. Românii au votat masiv pentru stabilitate și pentru Uniunea Europeană.
Trebuie remarcat în mod obligatoriu și rezultatul din Diaspora, unde Alianța PSD-PNL s-a plasat pe primul loc, iar curentele eurosceptice pe ultimele locuri.
Practic, Partidul Social Democrat și-a îndeplinit obiectivul. Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu are legitimitate confirmată prin votul românilor. România vă avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum admiterea în Spațiul Schengen terestru, salariul minim european și alocarea de mai multe fonduri pentru agricultură.
A trecut un an de când Marcel Ciolacu este premierul țării și doi ani și jumătate de la revenirea Partidului Social Democrat la guvernare. România merge bine, s-a redresat!
Stabilitatea politică a adus coerență în actul de guvernare, credibilitate internațională și, în pofida contextului extrem de dificil, marcat de crize multiple și de războiul din Ucraina, a dat încredere mediului de afaceri, inclusiv că urmare a investițiilor publice masive.
Indicatorii macroeconomici esențiali arată progres, dezvoltare și revenirea pe panta creșterii bunăstării generale. În ultimii doi ani produsul intern brut a crescut cu 35%, investițiile publice s-au dublat. Puterea de cumpărare a oamenilor s-a consolidat. Salariul minim brut a crescut cu 61%, salariul mediu net este mai mare cu 43%, iar pensia medie s-a majorat cu 43 %.
Totodată Institutul Național de Statistică tocmai a comunicat datele privind creșterea cu aproape 15% a volumului comerțului cu amănuntul, respectiv a consumului din România. Iar în general, creșterea consumului indică încrederea cetățenilor și a firmelor în perspectivele economice, care la rândul ei stimulează activitățile economice și creșterea produsului intern brut.
Inflația s-a redus la jumătate de când președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a preluat mandatul de premier. Se confirmă astfel încă o dată buna guvernare a PSD, care nu doar că a readus prețurile sub control, ci a și stimulat creșterea economică prin investiții publice fără precedent. Se demonstrează încă o dată beneficiile plafonărilor la energie și la adaosurile produselor alimentare de bază.
Toate rezultatele de până acum, la guvernare și electorale, indică în mod cert schimbări în dorințele românilor. Dacă nu vom ține cont de ele se va întâmpla ca în ultimele patru rânduri de alegeri pentru funcția de președinte al României. Dar cred cu tărie că, de data aceasta, Partidul Social Democrat poate câștiga și alegerile prezidențiale, și pe cele parlamentare.
Viorel Săla, deputat PSD