Meniu Principal

Viorel Sălan: Avanpremieră să fie, dar să știm și noi!

Ziua Poliţiei de Frontieră Române se sărbătoreşte, în fiecare an, la 24 iulie, fără nicio precizare privind posiblitatea decalării acesteia

Ca fost militar și parlamentar, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, nu mă mai surprinde nimic la actuala guvernare. Inclusiv în ceea ce privește unele ceremonii oficiale cu privire la zilele forțelor armate, așa cum s-a întâmplat și ieri.

Există un regulament al ceremoniilor militare ce trebuie respectat. Acestea nu sunt activități organizate pentru ca politicienii să iasă în față. De exemplu, azi, la Ministerul Afacerilor Interne, Ziua Poliției de Frontieră Române (stabilită la 24 iulie prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 104 din 27 Iunie 2001 privind organizarea și funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române) a fost sărbătorită în avans, în condițiile în care textul arată foarte clar:

“ART. 45 – Ziua Poliţiei de Frontieră Române se sărbătoreşte, în fiecare an, la 24 iulie.”, fără nicio precizare privind posiblitatea decalării acesteia.

Un alt aspect frapant, azi, a fost “monocromia” politică în ceea ce privește reprezentarea instituțiilor statului. Au fost de față numai membri de vază ai PNL, deși în comisiile pentru apărare din cele două Camere ale Parlamentului României, mai sunt reprezentate în funcții importante și alte formațiuni politice relevante.

Dar, așa cum am afirmat deja, nu mă mai miră nimic la actuala putere politică.